Bønn: En samtale med Gud


Bønn er et mektig hjelpemiddel som alle mennesker fortjener å kjenne til. Det gir økt harmoni, godhet, fred og perspektiv. Bønn gjør det mulig å søke og motta veiledning fra vår himmelske Fader i både store og små saker, og bringer oss nærmere ham.


Bønn er en samtale med Gud Gud er alltid villig til å lytte til våre dypeste følelser og bekymringer. Du ville ikke snakke med din beste venn ved å ramse opp en forhåndsskrevet tekst. Du ville heller ikke stått for all snakkingen alene. På samme måte er det med bønn. Ikke tenk for mye på din bønns "riktighet", men lukk opp ditt hjerte og snakk med din far i himmelen. Begynn bønnen slik Jesus selv lærte oss da han ga et eksempel på hvordan man kan be; "Fader vår, du som er i himmelen...", eller rett og slett bare: "Himmelske Fader...".

Takk ham for det du har grunn til å være takknemlig for. Du trenger kanskje veiledning eller trøst. Del dine bekymringer med ham og spør ham om det du trenger. Bibelen sier at Jesus er mellommannen mellom oss og Faderen, så avslutt din bønn ved å si "i Jesu Kristi navn, amen".

Svar på bønn?

Gud besvarer våre oppriktige bønner. Noen ganger kommer svarene gjennom hans Ånd (i form av følelser, tanker eller idèer), gjennom andre mennesker, eller gjennom skriftene.

Noen ganger kommer ikke svaret øyeblikkelig, eller det er ikke det svaret vi hadde håpet på. Vårt perspektiv på hvordan ting burde være er begrenset, mens Guds forståelse er ubegrenset. Han vil besvare våre bønner på et tidspunkt og på en måte som han vet vil hjelpe oss aller mest.

Du kan lese mer om hvordan Gud svarer på dine bønner i en egen artikkel om svar på bønn.


Relaterte artikler:
Svar på bønn

SKRIV UT

Webdesign, CMS og innhold copyright © 2001-2024 Kristus.no.